Home
Всеукраїнська науково-практична конференція для студентів, аспірантів та молодих вчених «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ» (14 квітня 2021 р.)

Всеукраїнська науково-практична конференція для студентів, аспірантів та молодих вчених «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ» (14 квітня 2021 р.)

В роботі конференції взяли участь не лише студенти та курсанти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, а й представники інших закладів вищої освіти України. Окрім молоді на конференції виступили практичні фахівці в сфері запобігання корупції.

ОСНОВНІ ТЕМАТИЧНІ НАПРЯМИ ДИСКУСІЇ:

— Стратегії протидії корупції;
— Транснаціональна корупція;
— Корупція в політиці;
— Корупція на державній службі;
— Корупція в місцевому самоврядуванні;
— Корупція в бізнесі;
— Корупція в діяльності митних і податкових органів;
— Корупція в сфері освіти;
— Корупція в секторі оборони;
— Корупція на ринку землі;
— Корупція в медицині та фармації;
— Корупція в місцях несвободи;
— Корупція в правоохоронних органах і судовій системі.

ТОП- СПІКЕРИ:

ТРЕПАК ВІКТОР – перший заступник Голови Служби безпеки України – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України (2015–2016), заступник Генерального прокурора (2019–2020), генерал-майор СБУ, доктор юридичних наук, доцент кафедри кримінального права і кримінології Львівського національного університету імені Івана Франка.

Віктор Трепак добре «зсередини» знає проблеми функціонування правоохоронної системи, брав безпосередню участь в реалізації оперативно-розшукових матеріалів стосовно багатьох високопоставлених корупціонерів та членів злочинних організацій, керував операціями по їх затриманню.

Сфера наукових інтересів: протидія корупції та організованій злочинності, оперативно-розшукова та контррозвідувальна діяльність, забезпечення національної безпеки України. Найбільш відомими науковими роботами Віктора Трепака є: «Розслідування хабарництва, що вчиняється суддями» (2012 р.); Корупційні правопорушення: поняття, види та заходи протидії» (2014 р.); «Протидія корупції в Україні: теоретико-прикладні проблеми» (2020 р.).

Віктор Трепак – відомий фахівець в сфері протидії корупції, має великий досвід практичної діяльності, учасник бойових дій, неодноразово виступав спікером та експертом на різних публічних заходах.

**********

ВОЙЦІЦЬКИЙ ЮРІЙ – керівник
служби комплаєнс ТОВ «Оператор газотранспортної системи України», Співзасновник комплаєнс клубу Американської торгівельної палати в Україні.

Юрій Войціцький має 17 річний досвід юриста і комплаєнс-офіцера, спеціалізується на управлінні комплаєнс ризиками і побудові системи протидії корупції, координуванні внутрішніх розслідувань та аудиту, протидії відмиванню злочинних доходів і фінансуванню тероризму та ін.

Працював у міжнародних та українських юридичних компаніях, зокрема Chadbourne & Park, Salans, Kravets, Levenets & Partners, Levenets, Maciw & Partners, телевізійній компанії «Новый канал». У 2012 году отримав  диплом в области комплаенс (ICA International Diploma in Compliance of the International Compliance Association), The University of Manchester, Manchester Business School.
Юрій Войціцький має досвід роботи в енергетичному холдингу ДТЕК (Україна) та міжнародному телекомунікаційному операторі Unitel/Veon (Узбекистан). Окрім того, у 2014-2019 роках кілька каденцій поспіль був Головою та Членом ради директорів Клубу комплаєнсу в Американській торговій палаті в Україні та в Узбекистані (American Chamber of Commerce Compliance Club).

**********

ДЕНИС БУГАЙ —
Партнер-співзасновник VB PARTNERS, президент Асоціації правників України.

Провідний адвокат у сфері White Collar Crime, експертиза якого визнана як українською, так і міжнародною юридичною спільнотою.
Протягом багатьох років успішно захищає інтереси  посадовців вищої ланки та ключових осіб держави в антикорупційних органах – НАБУ, САП, ВАКС.
Спеціалізується в питаннях транскордонних розслідувань, екстрадиції та Інтерполу.
Серед його клієнтів – великий український бізнес, банки, промислові групи, представництва міжнародних компаній в Україні, іноземні інвестори та ін.
Міжнародний рейтинг Who`s Who Legal визначає Дениса Thought Leaders – лідер думок у практиці захисту бізнесу.
Під керівництвом Дениса VB PARTNERS визнано Фірмою року з кримінального права за версією міжнародного дослідження Best Lawyers.
Як президент Асоціації правників України приділяє особливу увагу питанням реформування судової системи, фінансування правосуддя, відновлення антикорупційної інфраструктури.
Видання «Юридична практика» вже 8 років визнає Дениса як одного з найбільш діяльних юристів України.
Виступає національним експертом проєктів Ради Європи, направлених на підтримку реформ у сфері правосуддя та кримінальної юстиції.

АЛЕКСАНДРОВ ДМИТРО — адвокат, старший партнер міжнародної юридичної компанії ALEXANDROV&PARTNERS, засновник проектів Alexandrov Estate, ALEXANDROV-IT Lawyers та Центр Свідомого Бізнесу, інвестор, бізнесмен, ментор.

Визнаний переможцем у номінації «Нерухомість та будівництво» Національного рейтингу юридичного ринку  LIGA ZAKON AWARDS 2020.

Рекомендований міжнародним рейтинговим агентством Best Lawyers як провідний юрист у сферах будівництва, нерухомості, земельного права та регулювання забудови  (2019-2021 роки) та в аграрному праві (2021 рік). В 2019 році визнаний міжнародним рейтинговим агентством Best Lawyers лідером практики «Земельне право і регулювання забудови».

Переможець конкурсу «Адвокат року» Асоціації адвокатів України у сферах аграрного та земельного права у 2016, 2018, 2019 роках, корпоративного права у 2018 році, господарського права у 2017 році.

Увійшов до числа 100 найкращих юристів за результатами Всеукраїнського дослідження якості надання юридичних послуг «Вибір клієнта» (2010, 2012, 2015- 2020 роки).

У 2017 і 2018 роках визнаний міжнародним довідником Legal 500 EMEA найкращим юристом України в сфері корпоративного права та М&А.

**********

КРАВЕЦЬ ВІТАЛІЙ – прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Випускник Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого, Віталій Кравець упродовж 13 років в юридичній професії пройшов усіма щаблями кар’єри в українській прокуратурі, від прокурора прокуратури найнижчої ланки через посади керівників районної та підрозділу обласної прокуратур до прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора.
Наразі, здійснюючи за посадою процесуальне керівництво досудовими розслідуваннями, які проводяться Національним антикорупційним бюро України, значну увагу приділяє питанням механізмів запобігання та виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Входив до складу робочої групи при Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України, якою напрацьовано чинну редакцію статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.
Кращі закордонні практики запобігання корупції, розслідування корупційних злочинів та публічної комунікації з цих питань Віталій Кравець вивчав в університетах м. Лейден (Нідерланди), м. Страсбург (Франція) та в Міжнародній академії ОЕСР з розслідування податкових злочинів у м. Рим (Італія). Також був учасником програми професійного обміну «International Visitor Leadership Program» (США).

ЮРІЙ КРАВЧЕНКО — Директор Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро України.

Вересень 1994-червень 1999 року – навчався на 1-му факультеті Української державної юридичної академії.

19.07.1999-15.06.2012 – працював в органах прокуратури Полтавської області на різних посадах. Під час роботи в органах прокуратури неодноразово заохочувався керівництвом прокуратури Полтавської області.

19.06.2012-19.04.2013 – здійснював діяльність у сфері права.

18.03.2014-03.09.2015 – перший заступник прокурора Полтавської області.

04.09.2015-28.04.2017 – працював в органах прокуратури.

12.07.2017-по теперішній час – Директор Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро України.

ДЕРКАЧ СЕРГІЙ —
керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції Національного агентства з питань запобігання корупції.

Сергій Деркач має 15-річний досвід роботи у сфері права, спеціалізується на запобігання корупції, зокрема стратегічному аналізі та управлінні корупційними ризиками, розбудові інституту уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції та захисті викривачів корупції.
Працював у міжнародних та українських юридичних компаніях, зокрема United Nations Mission in Liberia, European Union Advisory Mission in Ukraine, European Union Anti-corruption Initiative, Міністерстві внутрішніх справ України, Адміністративному інституті Національної академії внутрішніх справ.
У 2011 пройшов навчання заналізу конфліктів (United States Institute of Peace, Washington, DC, USA), у 2013 – з захисту цивільних осіб(Folke Bernadotte Academy, Sweden),у 2016 – з реформування сектору безпеки (Center of Excellence for Stability Police Units, Italy), у 2018 році отримав диплом з управління проектами (Kyiv-Mohyla Business School, Ukraine), у 2020 році отримав сертифікат з ризик-менеджменту (PECB, Canada).

ДРОЗДОВ ОЛЕКСАНДР — Президент Спілки адвокатів України

Брав постійну участь у розробці та затвердженні З’їздами адвокатів Україн Правил адвокатської етики.

У період з 2012 по 2019 роки учасник (співорганізатор / доповідач / тренер / лектор) заходів з підвищення кваліфікації адвокатів, які проводилися Національною асоціацією адвокатів України (близько 300 заходів)

Був членом Ради адвокатів України, Секретарем Ради адвокатів Харківської області та докторантом кафедри кримінального процесу Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», професором спеціальної кафедри № 2 Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого.

Автор понад 100 наукових, науково-практичних та навчально-методичних робіт з питань кримінального процесу та адвокатської діяльності, застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і практики Європейського суду з прав людини, опублікованих, зокрема, в наступних виданнях: «Адвокат», «Адвокатське Бюро»,«Бюлетень Міністерства юстиції України», «Вісник Верховного Суду України», «Вісник Національної академії правових наук України», «Вісник Національної асоціації адвокатів України», «Вісник прокуратури», «Право України», «Юридичний вісник України», «Юридичний журнал», а також автор понад 200 публікацій у інших електронних та паперових ЗМІ.

Автор та співавтор численних перекладів українською мовою рішень Європейського суду з прав людини та тематичних довідників з практики Страсбурзького суду, багато з яких розміщені на веб-сайті Європейського суду з прав людини.

ШЕВЦОВ ОЛЕГ БОРИСОВИЧ – адвокат, керуючий партнер Alexandrov&partners, Alexandrov-IT Lawyers

У 2020 році увійшов до списку 100 найкращих юристів України за результатами дослідження «Вибір клієнта. Топ-100 найкращих юристів України» та був визнаний одним із найкращих юристів України у практиці «ІТ право/ТМТ».
У 2020 році став переможцем конкурсу «Адвокат року» у практиці «Медіа право/Право інтелектуальної власності» та увійшов до числа фіналістів у практиці «IТ право».
У 2019 році був визнаний одним із найкращих юристів України в практиці «ІТ право» за результатами дослідження «Вибір клієнта. Топ-100 найкращих юристів України». Крім того, Олег двічі ставав переможцем конкурсу «Адвокат року» у сфері ІТ-права (2018, 2019 роки).
Пан Олег є членом робочої групи при Міністерстві цифрової трансформації України з розробки законодавства про віртуальні активи і формування оптимального бізнес-клімату для IT-сектору. Виступив на більш ніж 30 заходах, присвячених розвитку IT-бізнесу в Україні, та постійно надає консультації з питань економічної діяльності у сфері ІТ.

Перелік доповідачів буде доповнено. Слідкуйте за оновленнями…