Home
Науково-практична конференція «Протидія злочинності і корупції: міжнародні стандарти та досвід України» (22 вересня 2021 р.)

Науково-практична конференція «Протидія злочинності і корупції: міжнародні стандарти та досвід України» (22 вересня 2021 р.)

На V Харківському міжнародному юридичному форумі відбулася науково-практична конференція «Протидія злочинності і корупції: міжнародні стандарти та досвід України»

Серед спікерів конференції представники антикорупційних органів (НАБУ, ВАСУ), вітчизняні науковці, практики та представники громадськості.

Розпочав конференцію проректор з наукової роботи Дмитро ЛУЧЕНКО, який зауважив, що Харківський міжнародний юридичний форум, який цього року проводиться вже вп’яте, став постійно діючим майданчиком для обговорення найбільш актуальних та значущих проблем правотворчості та правозастосування».

Онлайн до конференції приєднався президент Асоціації платників податків України Грігол КАТАМАДЗЕ. В своєму виступі він звернув увагу на досвід іноземних країн в питанні захисту економіки від тіньового бізнесу: «Просто адміністративними та каральними заходами неможливо подолати ці проблеми. Беручи до уваги досвід іноземних партнерів, перше, що потрібно зробити, це створити умови для більш легкого ведення бізнесу.  У той час, як ми вже шість років обговорюємо шляхи подолання проблем, інші країни створюють умови для покращення бізнес клімату». 

На конференції також було заслухано доповідь Судді Вищого антикорупційного суду Віри МИХАЙЛЕНКО, яка акцентувала увагу на потребі вдосконалення кримінально-процесуального законодавства в світлі актуальних умов розслідування кримінальних правопорушень.

На заході виступили заступник керівника департаменту керівник управління захисту викривачів та обробки повідомлень про корупцію Департаменту запобігання та протидії корупції Національного агенства з питань запобігання корупції Василь Луцик (Викривачі корупції у механізмі запобігання корупції); член правління громадської організації «Національна асоціація антикорупційного комплаєнсу»  Олег ПОЛІЩУК (протидія корупції в енергетичній галузі України: результативність та ефективність); адвокат та керуючий партнер ЮФ Gracers Сергій ЛИСЕНКО (Організована злочинність в новітній історії. Ознаки та методи. Шляхи її подолання) та інші.